معرفی کتاب؛ «نماد اعتدال»، استاد سیدجواد ورعی
“نماد اعتدال”
در باره گفتمان آیت الله هاشمی رفسنجانی
منتشر شد.
سیدجواد ورعی
میراث اهل قلم
مجموعه مقالات:
》مکتب اعتدالی تشیع، رویکرد افراطی شیعیان
》تندیس صبر و استقامت
》وارسته از “تزویر”
》وارسته از “تملق”
》”مظلومیت” بهای استقلال
》نقش آیت الله در بازنگری قانون اساسی
》هاشمی رفسنجانی، دوران مبارزه
این کتاب نیز درباره گفتمان آیتالله هاشمی است که توسط استاد سید جواد ورعی از اساتید دروس خارج حوزه علمیه قم قلمی شده است و شامل 7 مقاله از قبیل «مکتب اعتدالی تشیع، رویکرد افراطی شیعیان»، «تندیس صبر و استقامت»، «وارسته از ریا و تزویر» و «مظلومیت، بهای استقلال» میباشد.
ایشان در مقدمه کتاب مینویسد: «ویژگی اعتدال هاشمی سبب شد تا از ابتدای نهضت مورد احترام و اعتماد امام خمینی، رهبر کبیر انقلاب اسلامی و بنیانگذار جمهوری اسلامی قرار گرفته و همچون مشاوری امین در همه مراحل نهضت و شئون مختلف اداره کشور در کنار او باشد».
ایشان در مقاله «تندیس صبر و استقامت» نیز مینویسد: «صبر و بردباری»، «استقامت و پایداری» کلیدواژگانی است که با زندگی آیتالله هاشمی رفسنجانی عجین است، به گونهای که بسیاری وی را به این وصف میشناسند. او در عمل «صبر و بردباری» را از سنین نوجوانی و به هنگام تحصیل در قربت و دور از خانواده و «استقامت و پایداری» را در سنین جوانی، در پرتو آشنایی با امام خمینی و با ورود به میدان مبارزه تجربه کرده است، در این دوران بخاطر آشنایی با فرهنگ قرآن در زمینه جهاد، صبر و استقامت و جایگاه این فضیلت اخلاقی، آن را در وجود خویش تعمیق بخشیده و در سه مقطع «دوران مبارزه»، «دوران سخت تاسیس و تثبیت نظام جمهوری اسلامی»، و مهمتر از همه «دوران بیوفایی و بیصفایی دوستان انقلاب» با آن زندگی کرده است.
ایشان در مقاله «وارسته از تملق گویی و تملق شنوی» نیز آورده است: «آیتالله هاشمی رفسنجانی از نوادر شخصیتهایی بود که از هر دو آفت در امان بود. نه از تملق گویی خوشش میآمد و نه از تملق شنوی خوشنود میشد، و نه به متملقان و چاپلوسان میدان میداد. اهل مرید بازی و مرید پروری هم نبود که اگر چنین بود، در زمانی که قدرت کافی داشت میتوانست با امکانات وسیعی که در اختبار داشت، طیف وسیعی را نمک گیر خود کند تا در موقع نیاز به کار آیند».
این کتاب نیز در 88 صفحه توسط انتشارات میراث اهل قلم تهران منتشر شده است.